Tips Bedrijfsfotografie

Tips bedrijfsfotografie

U wilt schitterende foto’s van uw bedrijf. Beelden die het imago versterken en die passen bij jullie identiteit. Hieronder geef ik 6 tips

Tip 1: Locatie Pimpen

Goede bedrijfsfotografie is op iedere uiting herkenbaar. Zorg bijvoorbeeld dat het logo in beeld komt: bestel op tijd pennen, mokken of briefpapier. Deze attributen kan ik gebruiken en op een natuurlijke wijze in beeld brengen. Een gewassen ruit ziet er netter uit. Zorg dat bedrijfskleding schoon is. Wilt u een opgeruimd magazijn of een plant in beeld: regel dit dan vooraf. Kleine moeite, groot plezier!

Tip 2: Persoonlijke Bedrijfsfoto’s

Er kunnen “lege” foto’s van een bijvoorbeeld een kantoorruimte of werkplaats worden gemaakt, maar ik adviseer gebruik te maken van figuranten. Daarmee geeft u uw onderneming een gezicht. Het wordt menselijker. Dit zorgt voor een onderscheidend karakter. Als je dit afwisselt met productfoto’s wordt de reportage een afwisselend geheel.

Deze figuranten kunnen gewoon medewerkers zijn. Het liefst fotografeer ik medewerkers op hun eigen werkplek.

Tip 3: Vlotte Dames en Heren

Vraag extraverte personen als figurant voor de bedrijfsreportage. Dergelijke personen staan doorgaans graag in de spotlight. We spelen vervolgens enkele werksituaties na. In de setting staat iemand bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg iets uit te leggen. Of iemand staat koffie te maken in de kantine. Extraverte personen staan vaak erg natuurlijk op een foto. Dit bevordert het eindresultaat.

Tip 4: Planning Portretfoto’s

Hebt u een groot bedrijf dan is een planning voor het maken van portretfoto’s erg handig. Dit hoeft niet heel strak te zijn. Er kan bijvoorbeeld standaard 10 minuten in de agenda worden afgeblokt. Een aanvulling hierop die heel goed werkt is dat er één persoon aangewezen wordt die de dag inplant en een seintje aan desbetreffende collega geeft als die aan de beurt is.

Tip 5: Voorbereiding Smoelenboek

Informeer de medewerkers vooraf over mijn komst. Geef kledingtips mee: een rood shirt valt enorm op als de rest van het personeel vrij neutrale kleuren draagt. Gaan mensen in nieuwe bedrijfskleding op de foto, zorg ervoor dat ze een keertje gestreken zijn.

Maak duidelijk waar iedereen heen kan met vragen over de fotosessie.

Sommige bedrijven kiezen ervoor een visagist erbij in te huren. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat vooral vrouwen van middelbare leeftijd het reuze spannend vinden om op de foto te moeten. U kunt van deze potentieel vervelende situatie een schitterende kans maken: een mooie portretfoto’s als cadeau. Het haar van de medewerkster wordt even verzorgd, het gezicht gematteerd, de lippen verzorgd en een beetje make-up opgedaan. Het zijn kleine details, maar dan stappen de vrouwen een shoot in waarbij aandacht aan hen is besteed. Een groter succes gegarandeerd!

Tip 6: Echte Klanten

Als er de medewerking van een klant nodig is, werk dan met echte klanten. Dit verhoogt de geloofwaardigheid. Zorg ervoor dat de klanten vooraf een verklaring ondertekenen dat ze akkoord gaan met publicatie van deze foto’s. Ik kan deze verklaring aanleveren.