Tips Bedrijfsfotografie

Tips bedrijfsfotografie

Je wilt schitterende foto’s van jouw bedrijf. Beelden die het imago versterken en die passen bij de identiteit. Hieronder geef ik 6 tips

Tip 1: Locatie Pimpen

Goede bedrijfsfotografie is op iedere uiting herkenbaar. Zorg bijvoorbeeld dat het logo in beeld komt: bestel op tijd pennen, mokken of briefpapier. Deze attributen kan ik gebruiken en op een natuurlijke wijze in beeld brengen. Een gewassen ruit ziet er netter uit. Zorg dat bedrijfskleding schoon is. Wilt u een opgeruimd magazijn of een plant in beeld: regel dit dan vooraf. Kleine moeite, groot plezier!

Tip 2: Persoonlijke Bedrijfsfoto’s

Er kunnen sfeerfoto’s van een bijvoorbeeld een kantoorruimte of werkplaats worden gemaakt. Als het mogelijk is, adviseer ik hierbij gebruik te maken van figuranten. Daarmee geef je jouw onderneming een gezicht. Het wordt menselijker. Dit zorgt voor een onderscheidend karakter. Als je dit afwisselt met productfoto’s wordt de reportage een compleet geheel.

Deze figuranten kunnen gewoon medewerkers zijn. Het liefst fotografeer ik medewerkers op hun eigen werkplek.

Tip 3: Vlotte Dames en Heren

Vraag extraverte personen als figurant voor de bedrijfsreportage. Dergelijke personen staan doorgaans graag in de spotlight. We spelen vervolgens enkele werksituaties na. In de setting staat iemand bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg iets uit te leggen. Of iemand staat koffie te maken in de kantine. Extraverte personen staan vaak erg natuurlijk op een foto. Dit bevordert het eindresultaat.

Tip 4: Planning Portretfoto’s

Bij een middelgroot tot groot bedrijf is een planning voor het maken van portretfoto’s erg handig. Dit hoeft niet heel strak te zijn. Ik werk graag met een speciaal roulatiesysteem. Het voordeel hiervan is dat de medewerker door kan blijven werken totdat hij of zij opgeroepen wordt. Daarnaast hoef ik ook niet te wachten. Hoe dit efficiënte systeem werkt, leg ik jou graag uit.

Tip 5: Voorbereiding Smoelenboek

Informeer de medewerkers vooraf over mijn komst. Geef kledingtips mee: een rood shirt valt enorm op als de rest van het personeel vrij neutrale kleuren draagt. Gaan mensen in nieuwe bedrijfskleding op de foto, zorg ervoor dat ze gestreken zijn.

Een overzicht met kledingtips kan ik verzorgen.

Maak duidelijk waar iedereen heen kan met vragen over de fotosessie.

Tip 6: Echte Klanten

Als er de medewerking van een klant nodig is, werk dan met echte klanten. Dit verhoogt de geloofwaardigheid. Zorg ervoor dat de klanten vooraf een verklaring ondertekenen dat ze akkoord gaan met publicatie van deze foto’s. Ik kan deze verklaring aanleveren.

Alle foto’s die worden gemaakt zijn geschikt voor gebruik op websites, folders, tijdschriften, Social Media en andere marketingdoeleinden.

Portfolio

Bekijk voorbeelden van bedrijfsfotografie in mijn portfolio: